Kaspersky

Kaspersky

Kaspersky Lab (/kæˈspɜːrski/; Rusça: Лаборатория Касперского, tr. Laboratoriya Kasperskogo), merkezi Moskova, Rusya'da bulunan ve Birleşik Krallık'ta bir holding şirketi tarafından işletilen bir Rus çok uluslu siber güvenlik ve anti-virüs sağlayıcısıdır. 1997 yılında Eugene Kaspersky, Natalya Kaspersky ve Alexey De-Monderik tarafından kurulmuştur; Eugene Kaspersky şu anda CEO'dur. Kaspersky Lab, antivirüs, internet güvenliği, parola yönetimi, uç nokta güvenliği ve diğer siber güvenlik ürünleri ve hizmetleri geliştirir ve satar.

Kaspersky, 2005'ten 2010'a kadar yurtdışına açıldı ve 2020 yılına kadar yıllık gelirlerinde 2016'ya göre %8 artarak 704 milyon $'a yükseldi, ancak ABD hükümetinin güvenlik endişeleri nedeniyle Kuzey Amerika'da yıllık gelirler %8 düştü. 2016 itibariyle, yazılımın yaklaşık 400 milyon kullanıcısı var ve Avrupa'daki siber güvenlik yazılımı satıcılarının en büyük pazar payına sahip. Kaspersky Lab, küresel antivirüs satıcıları sıralamasında gelire göre dördüncü sırada yer alıyor. Software Top 100 (29.06.2012 itibariyle listede 79. sırada) olarak adlandırılan dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinin derecelendirmesine dahil edilen ilk Rus şirketi oldu. Kaspersky Lab, 2010 IDC verilerine göre Uç Nokta Güvenliği segmentinde 4. sırada yer alıyor. Gartner'a göre Kaspersky Lab, şu anda dünya çapında tüketici BT güvenlik yazılımının üçüncü en büyük satıcısı ve Kurumsal Uç Nokta Korumasının beşinci en büyük satıcısıdır. 2012'de Kaspersky Lab, Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms'da "Lider" seçildi.

Kaspersky Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT), Equation Group ve Stuxnet solucanı gibi ülkeler tarafından yürütülen gelişmiş casusluk platformlarının keşfine öncülük etti. Araştırmalar yoluyla, hükümet destekli çeşitli gizli siber casusluk çabaları ortaya çıkarıldı. Kaspersky ayrıca yıllık Küresel BT Güvenlik Riskleri Anketi'ni de yayınlamaktadır. 2014 itibariyle Kaspersky'nin araştırma merkezleri günde 350.000'den fazla kötü amaçlı yazılım örneğini analiz ediyor.

Kaspersky, şirketin aktif olarak reddettiği bağlar olan Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ile ilişki kurduğuna dair iddialar nedeniyle tartışmalarla karşı karşıya kaldı. ABD İç Güvenlik Bakanlığı, 13 Eylül 2017'de tüm devlet dairelerinde Kaspersky ürünlerini yasakladı. Ekim 2017'de sonraki raporlar, Rus hükümeti için çalışan bilgisayar korsanlarının Kaspersky antivirüs yazılımı aracılığıyla bir Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı yüklenicisinin ev bilgisayarından gizli verileri çaldığını iddia etti. Kaspersky, yazılımın normal çalışma sürecinde analiz için sunucularına yüklediği Equation Group kötü amaçlı yazılım örneklerini tespit ettiğini bildirerek iddiaları reddetti. Şirket o zamandan beri, yazılımının kaynak kodunun bağımsız incelemelerini ve doğrulanmasını talep etmek ve yabancı müşteriler için temel altyapısının bir kısmını Rusya'dan İsviçre'ye taşıyacağını duyurmak gibi artan sorumluluk taahhütlerini duyurdu.

Daha fazla bilgi için:

https://www.kaspersky.com.tr/

TrendTech Bilişim Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti.

E-bülten Aboneliği

Haber, Duyuru, ve her türlü gelişmeden haberdar olmak için e-bülten aboneliğini yaptırınız